Vikbolandet

Vikbolandet är en halvö öster om Norrköping. På norra sidan om Vikbolandet finns Bråviken och på den södra sidan mynnar Slätbaken in med Göta kanal som förlängning in mot Söderköping.
Vikbolandet kännetecknas av öppna landskap, skärgård med bad och båtliv, lantbruk med hästar och andra djur och en trevlig stämning. Här har människor bott i alla tider och det finns ett antal små samhällen men också många enskilda hushåll och gårdar runt om på landsbygden. KuddbyÄng ligger i ett av dessa små samhällen – Kuddby. Nära Kuddby finns det större samhället Östra Husby med Ica, vårdcentral, pizzeria och bibliotek. Här finns också Vikbolandsskolan (se separat flik om skolan) Vikbolandet kännetecknas också av gemensamhet och ett aktivt liv för barn och ungdomar. Många ungdomar rider eller spelar fotboll. Dessutom har Svenska kyrkan ett brett ungdomsutbud med körsång och andra aktiviteter. På Vikbolandet finns också många duktiga musiker och många ungdomar ägnar sig åt musik eller annan kultur.

I Östra Husby finns en fritidsgård som ordnar aktiviteter för ungdomar och genom ett företagsnätverk som skapats jobbar skolan och företagen ihop för att stärka ungdomarnas chanser och möjligheter att få förutsättningar för en bra utbildning som leder till jobb.

Vikbolandet förbinds med Norrköping genom lokaltrafik. Speciellt Östra Husby, som ligger ca 7 min från Kuddby, är vältrafikerat med lokaltrafikens bussar. Härifrån går många avgångar hela dagen.