Fritidsaktiviteter

Det är viktigt att ha ett fritidsintresse. Kroppen mår bra av att röra på sig.
Hos oss har du möjlighet att få privata ridlektioner. Vi rider hos Söderköpings ryttarsällskap en till två gånger i veckan.
Vi en utrustad idrottshall där man kan få prova och träna till exempel yoga, zumba eller chiball.
Några gånger i veckan åker vi till tjejgymmet i Norrköping. Där kan man träna styrketräning eller gruppträning. I Norrköping finns det många olika fritidsintressen att prova på så som exempelvis boxning eller något annat som du är nyfiken på.

Familjen är viktig

Hos oss arbetar vi med hela familjen. Detta gör vi genom samtal och med nära kontakt med familjerna. Vi har också möjlighet att erbjuda föräldrar eller andra viktiga personer i din närhet möjlighet att bo hos oss över helgen. I våra verksamheter finns egna rum för familjerna.

Skola

Vi vet att det ibland kan vara svårt att gå i skolan. Man kan ha tidigare erfarenheter av mobbing, svårt att koncentrera sig eller missat mycket i skolan. Vi kommer stötta dig. Du får skjuts till och från skolan av oss. Vill du kan vi vara med dig i skolan tills du känner dig trygg.
Även skolorna kommer erbjuda dig stöttning och anpassad studiegång om du behöver det. Det kan till exempel innebära studier i liten grupp.
Bor man på KuddbyÄng HVB går man oftast i Vikbolandsskolan
Bor man på Borggård HVB går man oftast i Nyhemsskolan

Behandling

När du kommer till hos så får du två kontaktpersoner. Dom kommer ha samtal med dig varje vecka så kallade ”KP-samtal”. I dom samtalen kommer du få stöttning och hjälp med sånt som du tycker är svårt och jobbigt.
En gång i veckan får du möjlighet att träffa vår psykolog. Hos henne kan man göra en utredning eller gå i samtal.